Grzybek, który działa cuda!

Ostatnimi czasy wśród zwolenników zdrowego odżywiania furorę robi kombucha, zwana też kombuczą, grzybkiem herbacianym lub cudownym grzybem. Tak naprawdę, kombucha to porost, zlepek kilku kolonii drożdży i szczepów bakterii. Wygląda ona jak naleśnik o kolorze kremu. Grzybek herbaciany, jak się zwykło mówić o kombuche, służy do produkcji napoju, poprzez fermentację herbaty i cukru. Napój ten, okazuje się mieć mnóstwo dobroczynnych właściwości na organizm ludzi. Regularnie pita herbatka na bazie cudownego grzybka przede wszystkim odtruwa organizm, wspomaga metabolizm i wzmacnia spalanie tkanki tłuszczowej. Ponadto, napój z kombuchy, hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych, przez co zatrzymywany jest również rozwój grzybicy jelit. Grzybek herbaciany ma wiele innych pozytywnych właściwości. Można go kupić w sklepach ze zdrową żywnością oraz na internetowych platformach aukcyjnych. Potem wystarczy go włożyć do słodkiej i przestudzonej herbaty, najlepiej zielonej, odczekać tydzień i gotowe.

Witaj! Nazywam się Eliza Jackowska i jestem lekarzem w internistą. Prowadzenie bloga to jedna w wielu moich pasji. Bardzo lubię się dzielić informacjami zdobytymi w pracy. Wpisy jakie tutaj się pojawiają dotyczą ciekawostek ze świata medycyny. Mam nadzieję, że spodoba Ci się forma mojego bloga i zostaniesz stałym czytelnikiem. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie medycyny to zapraszam do kontaktu za pomocą formularza, postaram się Ci odpowiedzieć!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)