Suplementy diety

Polacy kochają suplementy diety. Całymi garściami połykamy zdrowie w tabletkach, pastylkach i pigułkach. A wystarczy odpowiednio zbilansowana dieta, aby zbędne były wszelkiego typu witaminowe preparaty. Nawet chemiczne probiotyki można zastąpić tymi naturalnymi. Kiszonki czy fermentowane napoje mleczne obfitują w żywe kultury bakterii, które hamują rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w jelitach. Produkty probiotyczne mają właściwości antybakteryjne, a te zahamowują rozwój bakterii gnilnych, których sieją spustoszenie w naszym organizmie. Kapusta kiszona, ponadto, obfituje w substancje grzybobójcze. Poza tym, zawiera ona ogromną ilość witaminy C, która wzmacnia odporność i korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Do tego, sok z kiszonek pobudza trawienie i pobudza apetyt. Kapusta kiszona chroni wątrobę, pęcherzyk żółciowy i śledzionę. Warto odstawić suplementy, bo zdrowie tkwi w produktach naturalnych. Kefiry, maślanki, jogurty, ogórki czy kapusta kiszona są prawdziwą bombą witaminową!

Witaj! Nazywam się Eliza Jackowska i jestem lekarzem w internistą. Prowadzenie bloga to jedna w wielu moich pasji. Bardzo lubię się dzielić informacjami zdobytymi w pracy. Wpisy jakie tutaj się pojawiają dotyczą ciekawostek ze świata medycyny. Mam nadzieję, że spodoba Ci się forma mojego bloga i zostaniesz stałym czytelnikiem. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie medycyny to zapraszam do kontaktu za pomocą formularza, postaram się Ci odpowiedzieć!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)